C VITAMIN ÉS CINK
Erősítse az immunrendszerét magas C-vitamin tartalmú zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával!
Ha a C-vitamin szükségletét tablettákkal fedezi figyeljen arra, hogy azok cinket is tartalmazzanak, mivel a cink elősegíti a C-vitamin felszívódását.
A citrus féle gyümölcsök, a bogyósok, a paprikafélék, a trópusi gyümölcsök, a krumpli, a zöld, leveles zöldségek sok C-vitamint tartalmaznak.
A gyümölcsök és zöldségfélék vitamin tartalma főzés során változhat, mert a meleg csökkenti a C-vitamin mennyiségét. A C-vitamin tartalmú élelmiszerek jobbak frissen mint fagyasztva, vagy konzerválva, mert mindkét esetben jelentősen csökken a vitaminmennyiség!
Nagy mennyiségű cinket tartalmaznak a következő élelmiszerek:
mogyoró, dió, mandula, zabpehely, hüvelyesek magja, húsok, tojás, máj.